De 4 beste SEO plug-ins voor WordPress – Mei 2020

DIVIDEMEDIA   •   4 Mei, 2020

In Mei 2020 kunnen websites het zich niet langer veroorloven om zoekmachineoptimalisatie te negeren.

Neem even de tijd om uw eigen gewoontes te analyseren. Als u iets online wilt doen, waar begint u dan? Als u net als ik en de meeste internetgebruikers bent, begint u met een zoekmachine zoals Google. U typt een aantal zoekwoorden in en scrolt waarschijnlijk niet voorbij de eerste paar resultaten voordat u op een site klikt. De eerste vijf SERP’s (zoekmachine resultaten) krijgen over het algemeen 67,6% van alle kliks.

Natuurlijk kunt u leads genereren met PPC(pay-per-click)-campagnes en dus betalen om een topresultaat te zijn. Maar 80% van de mensen zegt de advertenties in zoekresultaten te negeren.

93% van alle internetervaringen begint met een zoekmachine en 39% van het e-commerce verkeer over de hele wereld komt uit zoekmachines. De meeste bedrijven hebben dit erkend en zich hierop aangepast – 61% van de bedrijven noemde SEO vorig jaar hun grootste prioriteit.

Kortom, SEO prioriteit geven is verstandig en een topresultaat zijn is key als u de kans wilt hebben om organisch verkeer naar uw website te leiden. Maar als u geen SEO-expert bent, waar begint u dan?

Gelukkig zijn er een hoop SEO-tools beschikbaar. Als u een WordPress-site heeft, zijn er een aantal plug-ins die u kunt installeren die u zullen helpen. Welke? Dat is precies de reden waarom wij deze lijst met de beste SEO-plug-ins voor WordPress hebben ontwikkeld. Het beschrijft onze top 4 plug-ins en hoe ze u zullen helpen uw SEO te verbeteren.

1. Yoast SEO

De Yoast SEO WordPress plug-in bestaat al een tijdje. Meer dan vijf miljoen websites hebben deze plugin geïnstalleerd, waardoor het een van de meest populaire optie is.

Een van de beste functie van Yoast SEO is de mogelijkheid om uw XML-sitemap te maken en te beheren. Dit is veel eenvoudiger dan je sitemap zelf te moeten coderen, vooral als je niet veel technische achtergrond hebt.

Yoast SEO helpt u dubbele inhoud en pagina’s te identificeren en te vermijden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u door Google wordt gestraft, én het biedt sjablonen voor titels en metabeschrijvingen, waardoor uw pagina’s aantrekkelijker worden in de SERP’s.

U kunt de Yoast SEO-plug-in gratis installeren om toegang te krijgen tot al deze functies en voordelen. Er is ook een Premium versie voor €89 per jaar die je upgrades geeft zoals:

– Paginavoorbeelden op verschillende platforms
– Suggesties voor interne links
– Beheeropties omleiden
– 24/7 ondersteuning
– Geen reclame

Wij raden op zijn minst aan om de gratis Yoast SEO-plug-in voor WordPress te proberen.

2. The SEO Framework

De SEO Framework plug-in is een andere optie om te overwegen. Wij vinden deze WordPress plug-in mede aantrekkelijk omdat hij is gebouwd voor kleinere bedrijven in tegenstelling tot grote bedrijven.

Het interface komt overeen met die van WordPress, wat een prettige ervaring kan geven.

De plug-in gebruikt een gekleurde schaal, die u precies laat zien hoe u elk bericht voor de zoekmachines kunt optimaliseren. Het enige wat u hoeft te doen is de cursor over de balken in de SEO-kolom te bewegen om opmerkingen of adviezen te onthullen over hoe u bepaalde pagina’s specifiek kunt verbeteren.

De SEO Framework plug-in is gratis en heeft geen advertenties of upsells om u lastig te vallen terwijl u werkt. Over het algemeen zijn wij blij met de manier waarop deze lichtgewicht plug-in presteert.

3. Broken Link Checker

Het Google algoritme zal u straffen voor verbroken links, de Broken Link Checker plug-in kan dus erg waardevol zijn voor uw website.

Wanneer u veel interne en uitgaande links in uw website heeft is het lastig om overzicht te behouden over de pagina’s waar uw website naar linkt. U kunt de pagina’s op uw eigen site beheren, maar de status van pagina’s op andere websites is uit handen.

Stel dat u een afbeelding, pagina of statistiek van een andere website heeft gebruikt in een van uw pagina’s, maar om de een of andere reden heeft die andere site de betreffende pagina verwijderd of samengevoegd met een ander stuk inhoud, zou u nu een “Broken Link” hebben.

De Broken Link Checker plug-in identificeert elke gebroken link op uw site en maakt het u dus gemakkelijk om het probleem met slechts een paar klikken te verwijderen, te bewerken of toch te negeren.

Dit is niet alleen handig voor het punt SEO, maar ook belangrijk voor de gebruikerservaring. U wilt niet dat uw bezoekers op een afgebroken link klikken.

4. All in One SEO Pack

De All in One SEO-plugin is bekend en erg populair. Er zijn meer dan twee miljoen actieve installaties op WordPress. Zoals de naam al aangeeft, is het een ‘alles-in-één’-plug-in voor SEO behoeften. Een van de redenen waarom het zo populair is, is het overzichtelijke en gemakkelijk te navigeren dashboard.

De essentiële functies van het All in One SEO pakket zijn gratis, maar u kunt voor €57 per jaar upgraden naar een premium versie. Als u meerdere websites bezit, wilt u misschien een groepslicentie overwegen, waarmee u deze plug-in voor €97 per jaar op maximaal 10 sites kunt gebruiken.

Indien u een basisblog of startup heeft, zal de gratis versie waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen. Het is geweldig voor beginners, maar wij kennen een aantal geavanceerde WordPress gebruikers die deze plug-in ook gebruiken. Het lijkt het meest op Yoast SEO, waar we het eerder over hadden. Het grootste verschil tussen de twee plug-ins is de interface en de verschillende prijsopties.

Conclusie

Uw website zou een SEO prioriteit moeten krijgen. Wij kunnen dat niet genoeg benadrukken.

Als u een WordPress website heeft, staan er talloze plug-ins tot uw beschikking. Wij denken echter dat het het beste is om te concentreren op de plugins die wij hierboven hebben besproken.

Heeft u hulp nodig bij de installatie of bij het gebruik van deze plug-ins?
Stuur ons dan een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Wilt u een nieuwe en professionele website laten maken?
Bij DIVIDEMEDIA helpen wij u graag. Interesse? Neem contact met ons op.