Sterke wachtwoorden en gebruikersrechten

DIVIDEMEDIA   •   24 Januari, 2020

De meest voorkomende WordPress-hackpogingen maken gebruik van gestolen wachtwoorden. U kunt dat moeilijk maken door sterkere wachtwoorden te gebruiken die uniek zijn voor uw website. Niet alleen voor het WordPress-beheergebied, maar ook voor FTP-accounts, database, WordPress-hostingaccount en uw aangepaste e-mailadressen die de domeinnaam van uw site gebruiken.

Veel beginners gebruiken geen sterke wachtwoorden omdat ze moeilijk te onthouden zijn. Het mooie is dat je geen wachtwoorden meer hoeft te onthouden. U kunt een wachtwoordbeheerder gebruiken.

Een andere manier om het risico te verminderen is om niemand toegang te geven tot uw WordPress-beheerdersaccount, tenzij u absoluut moet. Als u een groot team of gastauteurs hebt, zorg er dan voor dat u de gebruikersrollen en -mogelijkheden in WordPress begrijpt voordat u nieuwe gebruikersaccounts en auteurs aan uw WordPress-site toevoegt.

Hiernaast is het natuurlijk ook slim om een security plug in te installeren, hiervoor kunt u het volgende artikel over lezen.

Wilt u een nieuwe en professionele website laten maken?
Bij DIVIDEMEDIA helpen wij u graag. Interesse? Neem contact met ons op.